Ателие Макети


Техника от първостепенно значение

Прецизност на изработката в Ателие Макети
  нагоре  
Технологиите на Ателие Макети

Макетирането на практика е преимуществено ръчен труд, който изисква специално и особено търпеливо отношение. Необходимо е абсолютно спазване на зададения мащаб с точност до милиметър, внимание към детайла и абсолютна безкомпромисност към качеството на извършваната работа. Обикновено изработката на един макет е свързана с дни на търпеливо ръчно изготвяне на малки детайли, сглобяването им, отново на ръка, с прецизно внимание към мащаба, ръчно нанясане на оцветяването на подмакетника и на всеки отделен детайл.

Въпреки това при макетирането съществуват редица технологии, владеенето на които позволява не само скъсяване във времето на процеса по изграждане на макета, но и постигане на съвършена детайлизация и прецизност на елементите на модела с цел постигане на перфектен краен резултат.

Ние в Ателие Макети извършваме макетирането въз основа на най-напредничавите технологии в областта, което позволява да постигнем изключително висока степен на реалистичност на изработените от нас макети. Специалистите, работещи в Ателие Макети, могат да изпълнят уникалните специфики на проекта Ви до най-малкия детайл.

В работата ни използваме следните технологии:

» 3D printer цветна прототипна машина- В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА

» 3D ploter прототипна машина  за  детайли от твърд  бял материал (ABS - пластмаса) 

» 3D - 2D фрезоване (CNC фрезоване) - изключително качествена технология, която позволява както изработка на грубите части от терените и фасадите на сградите, така и малки детайлни елементи на архитектурата - арки, балконни и стълбищни парапети, стълби и други дребни детайли.

» Лазерно рязане и гравиране - технологията позволява дълбока детайлизация и прецизна мащабна изработка на дребни елементи.

» Ецване на метали - технологията се използва за реалистично представяне на специфични детайли - парапети, огради, носещи метални конструкции в проекта. Чрез ецване се правят и малките мащаби на хора в макетите, фигурки, железопътни линии, дограми, антени и др. Ецването може да се осъществява за постигане на по-голяма реалистичност и детайлизиране както едностранно или двустранно така и да изрязва контури от метала.

» Плотерно рязане, ПВЦ фолиа и други.

» Металопластика - изработване на метални детайли от ЦАМ, месинг и други сплави, които са точно мащабно копие върху макета на съществуващи или проектни орнаменти, статуи, паметници и т.н.

» Ръчно моделиране - прецизно изработване на ръка на множество допълнителни елементи по макета - озеленяване, декорация, екстериорни решения, както и специфични елементи, зададени от конкретния макет - детски катерушки, мостчета, шезлонги и т.н.

» Ръчно боядисване - прецизна цветоотделка и боядисване на отделни елементи за постигане на хомогенно цветово решение на целия макет с бои на акрилна основа